Imatge Col·legi Viaró
Català   |   Castellà   |   Anglès
logo clickedu.eu
  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
CatalàContacte
Informació General
Informació Curs 2018-19
Festa de Nadal
Viaró Infantil
Activitats MECs
Notícies
Formació Humana
Capellania
Departament de Llenguatge i Comunicació
Departament Artístic i Escola de Música
Departament d'Humanitats i Empreneduria
Departament de Ciències
Departament d'Educació Física
Community Service
AMPA
Viaró Sèniors
Summer And Country Camp 2018
Curiositats de Viaró
50 Aniversari
Calendari del curs

Divendres

22

05/02
Reunió Pares 1r-2n ESO
07/02
Reunió Pares 3r-4t ESO
12/02
Reunió Pares 1r-2n Batxillerat
21/02
Nit Artística Primària

Oracions per a l'acció de gràcies de la Missa

(Podeu llegir-ho en arxiu un EPUB o PDF)

 DILLUNS | DIMARTS | DIMECRES | DIJOUS | DIVENDRES

 

Senyor, que bo ets! Com m’estimes!

T'has lliurat per mi en la Comunió que acabo de rebre. Vull aprofitar aquests pocs minuts que ets dins meu per parlar amb tu.

Que bé s'hi està al teu costat! Vull que no hi hagi res que ens pugui separar, Jesús! M'agradaria compartir-ho tot amb tu: els meus plans, els meus projectes, les meves il·lusions, els meus esforços, el meu futur ..., com ho fan els bons amics.

De vegades m'he apartat de Tu. Fins i tot hi ha ocasions que m'oblido totalment que existeixes, però d'ara endavant, amb la teva ajuda, estic disposat a morir mil vegades abans que perdre’t. Oblida't, Jesús, de totes les vegades que t'he ofès, dels meus pecats, egoismes i distraccions. Perdona’m, me’n penedeixo de tot cor.

Tot i que coneixes els meus defectes i misèries, Jesús, em demanes que t'estimi dient-me: "Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor". Saps que de vegades em costa demostrar-te que t'estimo, però si tu m'ho demanes, és perquè em vas a ajudar: mai em demanes res impossible. Però, qui sóc jo, Senyor, perquè vulguis que t'estimi? Com és possible que et recordis de mi? Tot el que vulguis, jo també ho vull. A més, tu mateix m'has donat exemple: per amor, Jesús, has volgut morir per mi, i per alimentar-me m'has donat fins la teva pròpia carn.

Senyor, jo també vull deixar-ho tot per estar amb tu, no vull que res, ni ningú pugui separar-me del teu amor.

Redemptor amable, t’estimo més que cal altra cosa en aquest món. Tu ets la Bondat infinita, per això ets digne de ser estimat infinitament. Déu del meu cor, el meu és teu per sempre. La veritat és que amb tu ho tinc tot, perquè totes aquestes coses que a mi m'agraden són teves, Tu les has creat perquè has volgut. Aparta, Senyor, de mi el que m'aparti de Tu!

Vingui el vostre regne. Bon Jesús, pren ara, si et plau, total possessió del meu cor. Te l’ofereixo tot sencer: Sóc teu, per tu vaig néixer, què vols, Jesús, de mi? Agafa el meu cor per sempre, uneix-lo al teu i al de la teva Mare Santíssima i aparta’l de tot el que no vingui de Tu.

Tu coneixes que sóc fluix, el poc que duren els meus propòsits i la facilitat amb què m'oblido de les teves coses, saps també la força amb que les meves passions em tiben cap avall quan jo vull fer el bé. Ajuda’m i no permetis que mai m'aparti de Tu!

Protegeix també els meus pares, germans i amics. Et demano per ells la felicitat ara a la terra i després en el Cel. Recorda’t també de tots els qui et necessiten, dels qui tenen problemes seriosos o estan passant un mal moment, de tots els malalts.

Senyor, ajuda’m per a que amb la teva gràcia i amb la protecció de la teva Mare i del meu Àngel de la Guarda, et sigui fidel.

Verge Santíssima, esperança meva, demana-li a Déu aquest doble favor: la santa perseverança i un amor molt gran. No demano més.

 

 DILLUNS | DIMARTS | DIMECRES | DIJOUS | DIVENDRES

 

Senyor meu, com he pogut ofendre’t tantes vegades, sabent que el pecat és el que més et desagrada? Et demano que em perdonis i que em lliguis a Tu amb els llaços forts de l'amor, que les meves baixeses i les meves misèries no t'apartin de mi.

Desitjo, Bon Jesús, donar-me a Tu del tot, ja que Tu et vas sacrificar per mi. Et demano que no permetis que em separi mai de Tu. T'estimo, Déu meu, i vull estimar-te cada vegada més. Ensenya'm a estimar. Com podria viure separat de Tu i sense la teva gràcia, ara que he conegut com m’estimes?

Et dono gràcies, perquè em suportaves i m’estimaves quan et traïa vivint en pecat lluny de Tu, i perquè em dones l'oportunitat d'estimar d'ara endavant. Si abans hagués mort, ja no podria estimar-te. T'estimo, Bondat infinita, t’estimo més que a mi mateix, i per això et dono tot el meu ésser: el meu cos, la meva ànima, la meva voluntat. Fes amb mi el que vulguis, ho deixo tot a les teves mans. Tu ets el meu Pare i saps millor que jo el que més em convé.

Com m’estimes, Déu meu! Per amor a mi vas voler que el teu únic Fill es fes home per salvar-me, per poder patir i morir pagant amb la seva pròpia vida pels meus pecats i els de tots els homes. Així em va guanyar la filiació divina, per això ara jo també sóc fill teu: Fill de Déu! Jo sóc fill de Déu! Tu ets el meu Pare, puc dir-te amb Jesús: Abba, Pare! Déu meu, ets el millor dels pares i jo vull ser el millor dels fills.

Un fill orgullós del seu Pare. Un fill disposat a donar-te alegries. Pare, en Tu m’abandono, confio en Tu, descanso en Tu. Pare, sóc un fill petit, feble, i malgrat la meva bona voluntat i que t’estimi molt continuo ofenent-te. Però sé que el teu amor és més gran que les meves misèries, que la teva misericòrdia és infinita.

Sé que, amb la teva gràcia, aconseguiré comportar-me com Tu esperes de mi, per això estic disposat a recomençar les vegades que calgui. Aquí em tens, ajuda’m! Ajuda també totes les persones que jo estimo: els meus familiars, els meus amics. Si et plau, atén-los en totes les seves necessitats, en primer lloc les espirituals: que estiguin a prop teu! Això és el que realment fa feliç una persona: la teva proximitat.

Fes que t'estimi com un cristià ha d’estimar-te, i que igual que Jesús, quan estava a la Creu va dir: "Tot s'ha acomplert", jo també ho pugui dir quan em mori perquè a partir d'ara guardaré els vostres Manaments i serviré els altres com Tu ens vas ensenyar.

Maria Santíssima, Tu que em coneixes bé perquè ets la meva Mare, i que tot ho pots davant de Déu, demana per mi que en les temptacions sàpiga refugiar-me sempre en Déu, que és el meu Pare, acudint a la seva ajuda.

 

 DILLUNS | DIMARTS | DIMECRES | DIJOUS | DIVENDRES

 

Jesús, meu, em vaig adonar de tot el que has fet i has hagut de patir per guanyar el meu cor, i jo que m'he mostrat tan ingrat amb tu! Quantes vegades he rebutjat teva gràcia i la teva amistat i les he canviat per un plaer menyspreable o per un mal desig!

M’importava mostrar-me agraït amb les persones amb qui estava bé pel plaer que hi trobava, i només m'he mostrat ingrat amb tu. Perdona, Déu meu: em fa mal veure’m tan desagraït i mesquí, i me’n penedeixo de tot cor, confio en la teva clemència, ja que Tu ets la Bondat infinita. Gràcies, Senyor, perquè sempre trobo el teu perdó en el sagrament de la confessió! Quan vaig a confessar-me escolto les teves paraules amables i plenes de misericòrdia: "Jo et perdono".

Et dono gràcies perquè no m'has condemnat a l'Infern, que és el que he merescut tantes vegades. Quanta paciència has tingut amb mi! Com d’obligat que estic d’estimar-te! Amor amb amor es paga. Fa temps que veig que em crides, que vols tenir-me més a prop teu. T'he fet esperar, però ja no ho faré més: Aquí em tens, Senyor! No vull resistir més al teu amor, em dono del tot a Tu, ja que ets el meu Creador i sóc teu.

Déu meu, quant de temps perdut sense estimar-te. Pensava que em destorbaves, que si m'acostava a Tu i feia la teva voluntat no seria feliç. No m'adonava que val la pena, que intentar ser sant -fer la teva voluntat- és una aventura que omple totalment les aspiracions del cor. No em creia que tu eres un gran pagador, dones el cent per un en aquesta terra i després la vida eterna.

Senyor, compta amb mi! Ensenya'm a propagar aquesta veritat entre les persones que m'envolten, que sàpiga fer feliços els meus parents, amics i coneguts acostant-los a Tu. Fes que no em deixi portar per la comoditat ni pels respectes humans, per aquestes falses vergonyes que m'entren de vegades en intentar parlar de Tu perquè sóc covard.

Però jo no puc res sense l'ajuda de la teva gràcia. Que estigui sempre vora teu, al teu costat, que tingui sempre la teva ajuda i la de la teva Mare Santíssima! No em deixis mai sol. Augmenta’m la fe, l'esperança, la caritat! Tu vas prometre estimar a qui t'estimés. Doncs bé, t’estimo; perdona’m l’atreviment, estima’m Tu també.

Fes que sempre t’estimi perquè així Tu m’estimis més, que sàpiga demostrar-t'ho cada dia amb obres, no només amb desitjos i paraules boniques. T'ho demostraré complint els petits deures de cada instant.

Sant Josep, tu que tant vas estimar Maria i Jesús que els vas dedicar tota la teva vida, i els vas servir amb la teva feina ben feta, amb la teva obediència prompta al Pare, amb la teva puresa i noblesa de cor: ajuda'm a guanyar-me l'amor de Maria Santíssima , perquè entre els dos em porteu a Jesús. Així sigui.

 

 DILLUNS | DIMARTS | DIMECRES | DIJOUS | DIVENDRES

 

Gràcies, Déu meu, perquè estàs veritablement present dins meu, amb el teu cos, amb la teva Sang, amb la teva Ànima i amb la teva Divinitat! T'adoro amb devoció, Déu amagat. M’estimes tant que has volgut fer-te Pa perquè jo pugui menjar-te, i així poder estar dins meu i alimentar-me, i donar-me forces. Gràcies per la Comunió, per la teva presència en l'Eucaristia, per voler quedar-te al Sagrari -sempre disponible- per fer-me companyia. Gràcies per humiliar-te tant a fi d’engrandir-me, gràcies per fer-te home perquè jo em pugui divinitzar.

Tu que em vas crear, saps com et necessito, per això t'has quedat en l'Eucaristia per mi ... Déu meu, aquí em tens després d'haver-te ofès molt. Aquí estic, com Maria la germana del teu amic Llàtzer, atent a les teves paraules. Vull aprendre de Tu, escoltar la teva veu: Parla, Senyor, que el teu servent escolta!

Estàs content amb mi? Vols dir-me alguna cosa? Perdona la meva falta d'atenció, el meu egoisme que em porta a tancar-me en les meves coses. Potser t'he fet esperar molt, però ara aquí em tens: encén-me, canvia’m, transforma’m. Mira’m amb compassió, com vas mirar Pere després de les seves repetides traïcions, i canvia’m. Dóna'm un cor pur, un cor nou que sigui capaç d'estimar-te!

Senyor, que hi vegi. Et repeteixo la súplica del cec de Jericó: Que jo vegi, Senyor, quina és la teva voluntat per a mi en cada moment! I sobretot, que vegi en què consisteix aquest designi d'amor per tota la meva vida, que és la meva vocació. I dóna'm generositat per dir-te que sí i ser-te fidel en el camí que vulguis indicar.

Porta’m al teu costat. Dóna'm paciència i serenitat per afrontar els problemes i els disgustos. Ajuda'm a saber mortificar-me pel teu amor. Que no tingui por al sacrifici. Fes que sigui humil. Accepta, Déu meu, l'amor d'aquest pecador que, encara que fins ara s'ha oblidat molt de Tu, vol estimar-te i ser-te fidel. Déu meu, espero estimar sempre: que aquesta comunió sigui una penyora de la vida eterna.

Jesús, et demano per l'Església, que és la teva Esposa Santa. Està tan maltractada i necessitada! Tingues cura del Papa, dels seus col·laboradors i de tots els Bisbes que en comunió amb ell vetllen pel teu Poble, que al costat de tots els sacerdots siguin bons i fidels. Protegeix les religioses i religiosos. Fes que tots els fills de la vostra Església siguem conscients de la nostra dignitat de cristians i ens comportem com a tals. Defensa les famílies. Dóna'ns la pau per a totes les llars i per a tots els pobles. Fes que vegem la vida com un gran do teu i protegeix-la en els nens encara no nascuts, en els malalts i en els ancians. Ajuda també les persones que jo estimo: els meus pares, germans i amics; et demano per les seves necessitats i per la seva felicitat eterna.

"Oh Jesús ..., enforteix les nostres ànimes, aplana’ns el camí i, sobretot, embriaga'ns d'Amor!: Fes-nos així fogueres vives, que encenguin la terra amb el foc diví que Tu vas portar". I perquè t'estimo, desitjo que tots et coneguin i t'estimin. Per tant, fes que treballi per tu i em dediqui a salvar ànimes amb el meu exemple i amb les meves paraules. Tot això ho espero pels mèrits de Jesucrist, i per la intercessió de Santa Maria, la meva Mare.

 

 DILLUNS | DIMARTS | DIMECRES | DIJOUS | DIVENDRES

 

Jesús, Tu vols que tots els homes se salvin, però com m’has pogut escollir a mi per ser sant? Jo que tantes vegades t'he ofès i m'he oblidat de Tu? Senyor meu, em penedeixo amb tota l'ànima dels meus pecats passats, que espero que estiguin perdonats per la teva immensa misericòrdia. M'agradaria sentir el que vas dir a Maria Magdalena: "Els teus pecats et són perdonats".

Senyor de la veritat, Tu que ens has dit que ets "el Camí, la Veritat i la Vida", Tu que estimes la veritat i menystens la hipocresia, ajuda’m que m’assembli a Tu en l'amor a aquesta virtut. Que "sigui el meu sí, sí, i el meu no, no" com Tu ens vas ensenyar, que no hi càpiguen en les meves paraules, ni en els meus fets, la mentida ni la hipocresia.

Fes que visqui segons la meva condició de cristià i que no dissimuli la meva fe, que et sigui sempre fidel encara que la meva conducta algunes vegades xoqui amb l'ambient. Dóna'm un amor tan gran a la veritat que, des d'ara, no digui mai una mentida per petita que sigui.

Pastor diví, Tu has baixat del Cel per buscar com a una ovella perduda, i cada dia davalles a l'altar; vas donar la teva vida per salvar-me: no m'abandonis. A les teves mans encomano la meva ànima; accepta en la teva clemència, i no permetis que mai em separi de Tu.

Vas vessar tota la teva Sang per mi: acabo d'assistir a la Missa, que és el memorial de la teva Passió, Mort i Resurrecció. Sóc aquí, al peu de la Creu: "Jesús, que la teva Sang de Déu penetri en les meves venes, per fer-me viure, en cada instant, la generositat de la Creu". Mare meva, dóna'm forces per seguir el teu Fill camí del Calvari, ajuda'm a no deixar-lo sol amb la Creu.

Igual que vas fer amb Joan, el deixeble estimat, guia’m pel viaró estret i pedregós de la renúncia, del lliurament, de la mortificació. Que carregui amb la creu del meu bon fer de cada dia, amb la creu de fer agradable la vida als altres amb les meves petites renúncies i sacrificis, amb els meus detalls de servei, el somriure quan estic cansat ...

Senyor, sé que he de seguir. Vull trepitjar on Tu vas trepitjar, però he de caminar contracorrent, he de dir no al que és fàcil i agradable, al que em demana el cos i al que tantes vegades em suggereix l'ambient. Sé que el camí de la felicitat no és el més còmode, ho sé però ... Ajuda’m! És tan fàcil deixar-se portar ...

Jesús meu, et vull complaure, t'estimo i no vull estimar res que m'aparti de Tu. Fes-me humil i pacient en la contrarietat de cada dia. És més, fes que vegi benediccions teves en les coses que em costen, que les porti amb alegria, i que pugui afrontar amb un somriure, amb la gratitud de saber que en aquests moments estic ajudant a portar la Creu camí del Calvari com ho va fer Simó de Cirene.

Senyor, aparta de mi el que m'aparti de Tu! Ajuda’m amb la teva gràcia! Tot això t'ho demano i ho espero pels mèrits de la teva Passió. Jesús amabilíssim, Jesús Bo, escolta’m.

Mare meva i esperança meva, Maria, escolta’m Tu també i prega a Jesús per mi.

 

Notícies
Vídeo: Concurs Artístic a Primària

Com seran el transport, les ciutats i les escoles del futur? Els alumnes de primària han plasmat les seves idees al XXIV Concurs Artístic. ...

Icona

Viaró Research: Projecte de Jardineria

Nou article al blog Viaró Research, escrit per Conchita Vizuete.

Icona

Lliurament de trofeus Sant Tomàs

Al llarg de dues setmanes s'ha celebrat el trofeu de Sant Tomàs 2019 a les instal·lacions esportives del Col·legi i el passat 11 ...

Icona
Nou a la Web

IconaVídeo: Concurs Artístic a Primària


IconaViaró Research: Projecte de Jardineria


IconaLliurament de trofeus Sant Tomàs


IconaFLL: OMICRON VIARÓ competirà a Tenerife


IconaInfantil: Jornada de Portes Obertes


IconaButlletí Mensual Febrer 2019

Avinguda Alcalde Barnils 2 08174 Sant Cugat del Vallès Barcelona tel. 93 589 05 89 fax 93 674 00 50 - 93 675 51 15 (Viaró Infantil) com arribar
Avís Legal  |  Política de Privacitat