Imatge Col·legi Viaró
Català   |   Castellà   |   Anglès
logo clickedu.eu
  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
CatalàContacte
Informació General
Informació Curs 2018-19
Festa de Nadal
Viaró Infantil
Activitats MECs
Notícies
Formació Humana
Capellania
Departament de Llenguatge i Comunicació
Departament Artístic i Escola de Música
Departament d'Humanitats i Empreneduria
Departament de Ciències
Departament d'Educació Física
Community Service
AMPA
Viaró Sèniors
Summer And Country Camp 2018
Curiositats de Viaró
50 Aniversari
Calendari del curs

Dilluns

21

01/01
Cap d'Any
06/01
Reis
08/01
1r Dia de Classe
10/01
Reunió MECs Infantil
15/01
Reunió MEC's
17/01
Reunió Pares G1-G2-G3
22/01
Reunió Pares 1r-2n Primària
24/01
Reunió Pares G4-G5
29/01
Reunió Pares 3r-4t Primària
31/01
Reunió Pares 5è-6è Primària

Curs 2018-2019

Edu de Batlle visita Viaró

19/12/2018

Aquesta setmana hem tingut una visita molt especial a Viaró. Edu de Batlle, cap d'esports de RAC1, ha conegut les nostres instal·lacions i parlat amb els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat que cursen l'assignatura de Cultura Audiovisual. Ha estat una sessió molt interessant en la qual els alumnes del col·legi han pogut xerrar amb un periodista esportiu de primer nivell amb més de 20 anys d'experiència.

Edu de Batlle va destacar als nostres alumnes que el més important per arribar a allò que un vol, a la feina i la vida en general, és lluitar per això i anar a per totes. Alguns dels estudiants presents van expressar el seu desig de voler dedicar-se al periodisme, pel que de Batlle els va animar a no esperar més per bolcar-se per complet i amb passió a aquest projecte. En aquesta línia, també va destacar la importància d'una bona formació, ja sigui a la universitat, on els alumnes obtenen les eines necessàries per poder desenvolupar-se professionalment, com a nivell individual. "Consumiu tot el periodisme que pugueu. Independentment del medi, ràdio, televisió o premsa, i les tendències de cada periodista o suport ", ha comentat.

Així mateix, i més concretament enfocat a la seva professió, Edu de Batlle va insistir en la importància de practicar el periodisme: "el periodista es forma practicant el periodisme". Sense anar més lluny, l'experiència del cap d'esports de RAC1 va iniciar la seva carrera professional als 17 anys, retransmetent partits de 3a divisió en ràdios locals, amb poquíssima audiència i sense cobrar. És cert, la feina del periodista no sempre està ben reconeguda ni remunerada, de manera que la considera una professió molt vocacional però, en paraules d'Edu de Batlle, "treballar en allò que t'agrada i t'omple és molt més important que el diners".

Durant la sessió amb el periodista, els nostres alumnes van fer preguntes concretes sobre el fenomen de les fake news i com s'està afrontant des de les redaccions. Un cop més, el periodista va destacar "una bona formació és clau a l'hora d'identificar i discernir entre les notícies reals i les falses. Les xarxes socials són una gran eina i un gran avanç, però tant els periodistes d'avui dia com els usuaris d'aquestes plataformes han d'estar alerta per no caure en el parany de les fake news". En aquesta línia, de Batlle afegia "el valor més important que té el periodista és la credibilitat. Si ens deixem portar per les fake news perdrem el prestigi d'aquesta professió".

Seguint amb la idea de l'objectivitat, de Batlle va recalcar la importància que "el primer manament d'un bon periodista, una cosa que és inviolable en aquest treball, és la imparcialitat" i que, tot i que el periodisme esportiu de ràdio busca generar sensacions i emocions en el seu oient, el professional mai ha de perdre de vista que la seva tasca és informar.

La visita d'Edu de Batlle ha estat la primera de moltes que aniran tenint lloc al llarg d'aquest curs. La comunitat educativa de Viaró volem apropar els nostres pares i alumnes a la realitat professional, noves tendències en educació, referències en innovació, etc. i donar l'oportunitat de conèixer a perfils molt diferents dels que segur que aprendrem i traurem conclusions molt interessants.

Notícies
Infantil: Dates de les Jornades de Portes Obertes

Us informem de les dates de les Jornades de Portes Obertes d'aquest trimestre a Viaró Infantil. Són una bona ocasió per convidar Viaró al...

Icona

Xerrada sobre el valor del patiment

"Ningú pot negar haver tingut danys físics, malalties, contrarietats ... L'important és fer de tot això oportunitats per créixer i avançar." ...

Icona

Community Service: Parlem a Catalunya Ràdio

La solidaritat, entrega als altres i l’ajuda desinteressada formen part del nostre ADN. Hem tingut l'oportunitat de visitar els estudis d...

Icona
Nou a la Web

IconaInfantil: Dates de les Jornades de Portes Obertes


IconaXerrada sobre el valor del patiment


IconaCommunity Service: Parlem a Catalunya Ràdio


IconaLEGO: 6ª edició de la Micro First Lego League


IconaVídeo: Cros i Open de Nadal 2018


IconaVídeo: Atletisme a Viaró

Avinguda Alcalde Barnils 2 08174 Sant Cugat del Vallès Barcelona tel. 93 589 05 89 fax 93 674 00 50 - 93 675 51 15 (Viaró Infantil) com arribar
Avís Legal  |  Política de Privacitat